Na što pripaziti u ljubavnom životu

Biti zaljubljen u djevojku i započeti vezu je divna stvar. Dugoročne veze obično se temelje na ljubavi, povjerenju i iskrenosti. Čak i ako je iskrenost vrlo važna u vezi, ponekad može biti štetna. Postoje neke stvari koje se ne mogu reći partneru jer bi je mogle povrijediti ili natjerati da promijeni mišljenje o vama. Na primjer, neke loše stvari koje ste učinili u prošlosti, istina o njoj zbog koje će se osjećati loše ako joj kažete i tako dalje.

Čak i ako je jako volite i postajete prilično bliski, ove stvari koje mogu utjecati na vaš odnos trebale bi ostati u tajnosti. Ponekad joj najbolje možete pokazati svoju ljubav tako što ćete držati usta vikati. Dakle, prije nego što počnete biti previše samouvjereni i izravni s njom, trebali biste pogledati ove stvari koje bi mogle uništiti vaš odnos.

Nikad joj nemojte reći da se udebljala. Čak i da je to istina, ne možete joj to reći. Zbog toga će se osjećati jako loše i mislit će da vam se više ne sviđa. Razmislite o tome kako bi se osjećala da odete tamo i kažete: ”dušo, mogla bi izdržati da malo smršaviš”. Neka ona odluči kada je vrijeme za mršavljenje jer će to učiniti bez da je vi povrijedite. U većini slučajeva kada je muškarac rekao njenoj djevojci da se udebljala, on biva ostavljen.

Nemoj joj reći kako bi tvoja majka učinila stvari. Znam da su muškarcima njihove majke uvijek uzor u životu, ali moramo priznati da su sve obitelji različite. Dakle, odgajali su nas različiti roditelji i na različite načine života. Svatko je naučen raditi stvari na svoj način i zato ne možeš tražiti od svoje djevojke da radi stvari ili da živi kao tvoja majka. Žena može imati svoje stavove i mišljenja, a sve što možete učiniti u vezi s tim je ispričati joj priče o tome kako ste odgojeni i kako su se stvari radile u vašoj obitelji. Trebao bi se prilagoditi ovom novom načinu života, a da je ne uspoređuješ sa svojom mamom.

Nemojte joj reći da volite prečesto posjećivati mamu. Možda u tom trenutku voliš svoju majku više od nje, ali ne moraš to pokazati. Možda misli da se natječe s tvojom mamom, ili što je najgore, da ovisiš o mami. To vam nikako ne ide u prilog.

Nemojte je kritizirati kada pokušava dati sve od sebe. Ovo je najgore što možete učiniti. Ako vidi da se trudi napraviti stvari dobro, a vi je počnete kritizirati, razočarala bi se što je ne znate cijeniti zbog činjenice da daje sve od sebe. Stoga biste trebali prijeći preko toga, i ponuditi vam da joj pomognete u obavljanju tog posla. Možda će joj sljedeći put biti bolje.

Nikad joj nemojte reći ako je vaša obitelj ne voli. Čak i ako je vaša obitelj ne voli, bolje joj je ne reći jer će se naljutiti i nesigurna. To će stvoriti buduće probleme i napetosti između nje i vaše obitelji. Sve što možete učiniti je dati svojoj obitelji do znanja da je ona ta koju ste odabrali i da moraju poštovati vašu odluku. Pokušajte ih natjerati da se predomisle o njoj.

Nemojte je podsjećati na svog bivšeg u posebnom trenutku. Nikada nemojte uspoređivati svoje izlaske ili stvari koje radite zajedno s onima koje ste radili s bivšim. Može se dogoditi da idete s njom na mjesta gdje ste bili s drugom, ali nemojte je podsjećati na to. Za nju je štetno vidjeti da još uvijek razmišljaš o drugome.

Također, nikada je nemojte uspoređivati s bivšim u krevetu. Osjećat će se loše kad sazna da je drugi bio bolji od nje u krevetu. Nijedna žena ne voli da je uspoređuju s drugom, u bilo kojem pogledu.

Ne prepoznajte jeste li učinili loše stvari u svojoj prošlosti. Ako ona već ne sazna, bolje je da ne vičete na usta; to ti ide u prilog. Ako joj kažete da ste, na primjer, prevarili svoje bivše djevojke, ona će imati totalno loše mišljenje o vama, a također će se razočarati. Dakle, ove stvari ne biste trebali otkrivati.

Nikad joj nemojte reći da vam je nogometna utakmica važnija od nje. Čak i ako je važna igra, nemojte joj reći da vas u tom trenutku pusti na miru jer ste zauzeti i nemate vremena za nju. Bolje se nasmiješite i pretvarajte se da i nju slušate te pokušajte uhvatiti ključne riječi. Mogla bi vas pitati što vam je razgovarala da vas testira.

Nemoj joj reći da mrziš njezine prijatelje. Budući da ona dugo poznaje svoje prijatelje da poznaje vas, nije dobro reći joj da joj se prijateljice ne sviđaju, niti reći nešto loše o njima. Možda će se naljutiti zbog toga, pa se bolje pretvaraj da ti se sviđaju i sve je ok.

Nemojte je tražiti da se opusti kada je jako ljuta. Kada je jako uzrujana, uplašena ili jako ljuta, najgora stvar koju možete učiniti je zamoliti je da se opusti. To će je još više naljutiti jer će misliti da je ne shvaćate ozbiljno. Ako je uznemirite čineći neke loše stvari, ako joj samo kažete da se opusti, shvatit će da poričete da postoji razlog za uzrujanost.

Nemojte joj reći da ste nesigurni. U vezi ili zabavljanju žena se brine za snažnog i samouvjerenog muškarca. Dakle, ako ste nesigurni, ili ste ljubomorni na nju jer, na primjer, ima bolju plaću od vaše, ovaj aspekt morate zadržati samo za sebe. Ona to ne mora znati ako želiš da stvari među vama idu dobro.

Nemojte izjavljivati ljubav tijekom svađe. Riječi “volim te” puno znače za ženu i zato to treba reći u pravom trenutku. Ali većina momaka to govori tijekom svađe s partnericom, u najgorem trenutku ikad. Kada griješite pred njom, a recimo da se osjećate krivim, želite da vam ona oprosti, pa joj izjavite ljubav. To je pogrešan izbor. Ne vjeruje ni riječi u ono što kažete jer smatra da je ne biste uzrujali da je stvarno volite. Možete reći da je volite, ali tek nakon što vaša svađa završi.

Nemoj joj reći da ti se sviđa njena djevojka. Možda je jedna od njezinih djevojaka jako lijepa i vi biste je prvo htjeli upoznati, ali vaš stvarni partner to ne bi trebao pronaći. Ako joj kažete da joj najbolje prijateljice izgledaju jako dobro, osjećat će se povrijeđeno, ljutito i nikada vam neće vjerovati u krugu svojih prijatelja. Zato držite to u tajnosti i pazite da iz vašeg stava ne bude očito da ponekad volite buljiti u njezinu djevojku.

Ako želite imati dugu i jaku vezu, ne biste trebali dopustiti da je neke stvari koje možete izgovoriti unište. Nemojte biti potpuno iskreni o stvarima koje se ne smiju govoriti.