| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor |
Poruka |
MarkaN LNL Site Admin

|
Postano: 26.07.2010. 20:33:01 Naslov: VAŠI ALATI - Programi bez kojih ne možete |
|
|
Easy & simple: Koji su programi koji krase vaš desktop, bez kojih ne možete zamisliti rad vašeg kompjutera i prvi na listi za instaliranje nakon što ste na sviježe formatirali hard i stavili OS Poželjno je pisati u formi naziva programa uz mali subjektivan dojam  _________________ I - Between Two Worlds |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
G0L3M LNL Site Admin

Pridružen: 07.01.2006. Postovi: 4843 Lokacija: Sveučilište u Zadru 24/7
|
Postano: 26.07.2010. 20:35:47 Naslov: |
|
|
Foobar 2000
-što se mene tiče najbolji mp3 player na netu. Brzo se diže, simplsističan, a učinkovit, a možeš i last fm na njega staviti. dobro podnosi veliki broj datoteka u libraryu
www.foobar2000.org _________________ ''ajmo, mećite ga u tuljac'' pekki |
|
| [Vrh] |
|
 |
Lord_Odin LNL Team

|
Postano: 26.07.2010. 20:53:11 Naslov: |
|
|
cyberlink powerdirector 8, photoshop cs 3 i premiere pro cs 3. bez ta tri ni na wc _________________ Do or do not. There is no try. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Pimp3k LNL Site Admin

|
Postano: 26.07.2010. 21:21:57 Naslov: |
|
|
Gle Golema gdi se kakti šepuri sa Foobarom, a od kad im ga moja malenkost preporuča...
Treba spomenuti najbitniji program u (mi) torrent i VLC. A tu je i Opera koja život čini jednostavnijim.  _________________ "Science is a wonderful thing if one does not have to earn one's living at it." Albert Einstein |
|
| [Vrh] |
|
 |
MarkaN LNL Site Admin

|
Postano: 26.07.2010. 23:58:23 Naslov: |
|
|
MOJE ALATKE
Mozilla Firefox
Koliko god me privlačio Chrome ili Opera nikako se ne mogu pomiriti sa nedostupnošću određenih jednostavnih plug-inova koji rad čine užitkom na Firefoxu, a tu je naravno i hrpetina bookmarkova, search engineova za sve što mi treba... itd.
MS Office 2007
Ipak sam ja poslovan čovjek (lol) pa mi treba i to. Ipak na kraju krajeva svaki dan najmanje 2 puta ga koristim tako da postaje i to nezaobilazan alat za korištenje, a nova verzija mi je sasvim fino sjela i učinila moj rad učinkovitijim.
Photoshop CS3
Zato jer mi inovacije iz CS4-5... nikako ne idu u glavu a na ovog sam se savršeno navikao i bez njega ne mogu zamisliti sastavljanje članka za LNL. Kvaliteta slike, kvaliteta teksta - sve to mi je jednako bitno. Također, nekad dođe i za solo radove, projekte, a i kad treba npr. GOL3M-u uskočit u pomoć za Sajt.hr kojega krase mnogi moji radovi
Winamp Modern
Classic mi je prestar, novi mi se ne sviđa jer mi ne treba nikakav iritantan agent da mi ždere memoriju i library da mi zamjenjuje windows explorer. Imam desno playlistu, lijevo kontrole, art albuma i tekstove pjesama koje sviraju - meni dosta i dovoljno.
GOM Player
Fleksibilnost i lakoća korištenja ovog playera nikad me ne prestaje iznenađivati. Kašnjenje zvuka, tamna slika, tmurna slika, neodgovarajući titlovi, nepokretanje videa, trzanje, smrzavanje, kriva paleta boja.... Sve to je samo dio prošlosti otkad koristim GOM jer sve se to da ručno uz minimalan broj klikova riješiti brzo i učinkovito. Automatski prepoznaje sve, titlove i sam stvara listu srodnih videa iz foldera, no čak i to se može namjestiti. Oduševio me na prvi pogled i otada je moje kućno kino.
GoogleTalk
Otkad je izašao i otkad je spojen sa mojim Gmail accountom nemam nikakvu potrebu niti za drugim mail providerom niti chat providerom. I ne, nemojte me pokušavati nagovarati da pređem na MSN jer nema teorije.
Picasa
Jedini preglednik slika koji me nagovorio da napustim ACDsee kojeg sam koristio još dok sam bio na prvom kompu na Windowsima 95, mislim da to dovoljno govori za sebe.
Nero 7
Sedmica mi sasvim dobro služi svrsi i priži sve kako hoću i šta hoću. Ne treba mi multimedia engine kakav nude naprednije verzije, za to imam druge, puno bolje programe.
Alcohol 120%
Otkad sam otkrio ISO kopije, nezaobilazan alat za mountanje. Virtualni drive puno olakšava stvari, pogotovo kad ne moram tražiti određeni CD ili DVD među stotinama u kolekciji. S druge strane Daemon Tools mi nikad nije sjeo.
Multiple Image Resizer
Ovo malo čudo od programa ne samo da može smanjivati slike u folderu već može i sve ostalo - optimiziranje, kompresiranje, konventiranje, cropanje, rotiranje, procesiranje, stavljanje teksta, stavljanje watermarkova... Uglavnom izvrstan alat koji najbolje dođe kada pripremam nove slike za galerije na LNL-u.
FastStone Plus
Genijalan mali alat za skidanje screenshotova na bilo koji način. Čak može skinuti čitave odskrollane web stranice i foldere od vrha do dna i pretvoriti u jednu kvalitetnu sliku... Kontrole su na vrhu ekrana UVIJEK ispred svega što je na ekranu ali začudo nimalo ne smetaju niti ometaju a može ih se bilo gdje uostalom premjestiti.
I eto, to bi bilo to ja mislim, bez ovih alatki stvarno bi "šepao" da ih nemam kod sebe na kompu. _________________ I - Between Two Worlds |
|
| [Vrh] |
|
 |
LIX The One

Pridružen: 29.03.2006. Postovi: 3145 Lokacija: Zadar, brate, Zadar...
|
Postano: 27.07.2010. 08:26:56 Naslov: |
|
|
magic disc - mounting alat koji šiša sve drugo što sam isprobao, malen, brz, jednostavan. ima i snažnijeg brata koji prži sve images i konvertira cd-dvd. mislim da sam zbog njega prvi u gradu imao windowse na dvdu lol
mozilla addons - download statusbar, tabscope, adblock plus, esencijalni za koristenje mozile
everest - čemu trud oko nekih utilitiesa ako samo hoću znat što je unutra i koliko je vruće?
hmm... ne znam da li shark codecs ulaze u igru s obzirom da vlc media pleyer sam ima kodeke, ali imam i njih  _________________ kvragu. nije lako biti dijete u tijelu dvaezdvogodišnjaka. pogotovo ako si dvaestrogodišnjak. ali ima i to svojih prednosti. |
|
| [Vrh] |
|
 |
selphie LNL Site Admin

|
Postano: 27.07.2010. 10:37:58 Naslov: |
|
|
Ok su mi programi automatski instalirani na Ubuntuu, a uz njih sam dodala 7zip, Audacity i Sound Converter. _________________ Layton' s apprentice saves the day! |
|
| [Vrh] |
|
 |
G0L3M LNL Site Admin

Pridružen: 07.01.2006. Postovi: 4843 Lokacija: Sveučilište u Zadru 24/7
|
Postano: 27.07.2010. 16:33:09 Naslov: |
|
|
Ubuntu..to je to! _________________ ''ajmo, mećite ga u tuljac'' pekki |
|
| [Vrh] |
|
 |
Lord_Odin LNL Team

|
Postano: 27.07.2010. 23:02:23 Naslov: |
|
|
tek sam sad skužio skrivenu namjeru ovog topica. Ah, the foolishness... _________________ Do or do not. There is no try. |
|
| [Vrh] |
|
 |
|